De unieke Basketbalclub van Groot Beersel

Algemene info/ tarieven/inschrijvingen

PDF versionPDF version

Ploegen

Voor het seizoen 2017-2018 heeft BBC Alsemberg 9 ploegen, waarvan 7 ploegen aantreden in de VBL competitie:

 U8 Peanuts (2010-2011)
 U10 Microben (2008-2009)
 U12 Benjamins (2006-2007)
 U14 Pupillen (2004-2005)
 U16 Miniemen meisjes (2001-2002-2003)
 U16 Miniemen jongens (2002-2003)
 1ste prov. Dames
 Veteranen
 Recreanten

 

Ledenbijdrage, inschrijvingsreglement

De ledenbijdrage dient ter dekking van de  administratieve kosten bij de basketfederatie, de kosten voor de huur van de infrastructuur en de sportieve werking. Al onze coaches en heel het bestuur zijn vrijwilligers.

De ledenbijdrage is uitgelegd in detail op de pagina 'tarieven', we voorzien kortingen voor familieleden.

bankrekeningnummer: BE35 0016 4716 0737 van BBC ALSEMBERG vzw, Danislaan 55, 1650 Beersel; Mededeling: Naam + voornaam van de speler + ploeg

Ploegondersteuning

Om 1 ploeg optimaal te kunnen laten deelnemen aan een competitie hebben we verschillende personen nodig, nl. :

  1. Een trainer/een coach
  2. een terreinafgevaardigde (is als ploegafgevaardigde (“délégué”) het aanspreekpunt van de scheidrechter in geval van problemen tijdens een wedstrijd)
  3. een persoon die het scoreblad invult (bij uitwedstrijden)
  • een persoon die de chrono hanteert (bij thuiswedstrijden)
  • een persoon die de 24 sec regel (bij thuiswedstrijden) kan hanteren
  • een clubscheidsrechter voor matchen benjamins (bij thuiswedstrijden).

Dit komt neer op 5-6 personen per ploeg!. 

Bij de meeste ploegsporten is het zo dat er per ploeg een ploegbegeleider wordt aangesteld, en dit is bij basket niet anders. Bij het begin van het seizoen wordt hiervoor een oproep gericht aan alle ouders van de ploeg. Deze ploegbegeleider vormt de link tussen de ouders en de coach,  en regelt de praktische afspraken van de ploeg (uur van vertrek bij uitwedstrijden, beurtrol voor vervoer en wassen van de uitrusting, ...). Neem desgevallend dus ook uw verantwoordelijkheid en stel u kandidaat voor deze functie. De ploegbegeleider wordt door de club (en op kosten van de club) aangesloten bij de Vlaamse Basketballiga (VBL).

Specifiek voor het basket zijn de taken aan de wedstrijdtafel, namelijk het invullen van het wedstrijdblad (uitwedstrijden) en het bedienen van klok /24 seconden (thuiswedstrijden). Deze taken zijn verplicht, en bij elke wedstrijd dient iemand van de ploeg deze taak op zich te nemen. Elk jaar wordt er hiervoor door de club een specifieke kleine opleiding voorzien om mensen die dit nog nooit gedaan hebben de knepen van het vak te leren. Neem ook hier uw verantwoordelijkheid en leer wat dit inhoudt, zodat niet steeds dezelfde mensen zich van deze taak moeten kwijten!

Sinds het seizoen 2013/2014 moeten we bovendien een clubscheidsrechter voor alle thuiswedstrijdstrijden van onze benjamins ( U12) voorzien. Graag ook hiervoor vrijwilligers gezocht ...

Indien u graag wilt helpen, aarzel niet om contact op te nemen met de coaches

of clubsecretaris Mireille VAN STYVENDAEL GSM 0492/64.52.62

actuele nieuwsbrieven