De unieke Basketbalclub van Groot Beersel

Coaching marathon

PDF versionPDF version

Vorige weekend was het zover, Chris en Stijn begonnen aan een coachingmarathon.

Door een clinic konden Luc en Maarten niet coachen. Daarom vroegen ze aan Chris en Stijn om deze taak over te nemen. En zo begonnen ze eraan om 13 uur met de match van de Cadetten.

De cadetten die ze heel goed kennen van vroeger begonnen sterk aan de wedstrijd. Maar in Q2 ging het een beetje minder. Het spel draaide minder en ze reageerden nerveus. Een coach zou een coach niet zijn moest hij geen rust kunnen brengen tijdens de rust en zo begonnen ze deftig aan Q3. Uiteindelijk heeft de ploeg in Q4 het verschil gemaakt met zeer mooi samenspel en een veel sterkere verdediging waar de namen “Chris” en “Stijn” zeer fel geroepen werden -

  de plays werden om tactische redenen hernoemd zodat de tegenpartij niet zou kunnen volgen. Mentale en fysieke sterke wierpen hun vruchten af:  De einduitslag was uiteindelijk 55-48.

Aansluitend om 15 uur begon wedstrijd 2, de pupillen. Een ploegje die Chris en Stijn iets minder goed kennen maar waar ze aan het begin van de wedstrijd vonden dat iedereen moest spelen.

De ploeg begon sterk aan de wedstrijd maar de tegenploeg volgde even sterk.

De wedstrijd zelf ging zeer gelijk op en zo was de logische gelijkscore 40-40 een feit.

Als laatste mochten de Miniemen beginnen tegen de eerste van de poele: Leuven Bears. De leider begon zeer sterk aan de wedstrijd en kon deze lijn doortrekken in Q2,Q3 en Q4. De miniemen hadden een collectieve offday en raakten gefrustreerd,  zelfs de goedbedoelde raad van de coaches drang amper nog door. Een (helaas) logische eindscore van 22-71.

De coaches hadden alvast een zeer leerrijke dag en danken alle spelers voor hun inzet tijdens deze wedstrijden.

actuele nieuwsbrieven