De unieke Basketbalclub van Groot Beersel

No wasted wedstrijdvrije weekends!

PDF versionPDF version

Een weekend zonder wedstrijd begin november: geen goede deal voor onze miniemen (U16) jongens. Toen het BBC Alsemberg-bestuur dit gaatje in de kalender opmerkte, organiseerde het een intensieve trainingsdag voor deze gemotiveerde bende op 4 november. Hoofdtrainer van dienst? De bij BBCA getogen Robbie Craps.

 

Na een seizoen zonder vaste trainer als eerstejaars pupillen, gevolgd door een moeilijke competitie als tweedejaars, was trainer Christophe Somerhausen (U14 meisjes 2016-2017) vastbesloten: met deze groep basketbalfanatiekelingen wil ik werken. Misse voor onze U16: geen kampioen worden, ook geen bepaalde plek op de ranking, maar wel zoveel mogelijk vooruitgang boeken. Oplossing: trainen, trainen, trainen! Het idee van een stagetraining op zaterdag onder leiding van een ervaring trainer en coach enthousiasmeerden dan ook zowel de ploeg als Christophe.

 

Onze club mag zich in zo’n geval gelukkig prijzen met de fijne contacten die het nog heeft met Robbie Craps. Deze head coach van de eerste landelijke, en assistent-coach bij eerste nationale, damesploeg bij Kangoeroes Willebroek is zijn eigen basketbalcarrière een tweetal decennia terug gestart bij onze club als jeugdspeler. Nog meer bevlogen door het training geven volgde Robbie van 2007

 tot 2016 de nodige opleidingen, eindigend met een Basketbal Trainer A-diploma. Tussen 2008 en 2011 deed hij ervaring op als assistent en head coach bij provinciale herenploegen, om vervolgens over te stappen op nationale en provinciale damesploegen. In die tussenperiode bewees Robbie zich ook in het intensief trainen van jeugdspelers meer dan bekwaam: van 2009 tot de dag van vandaag begeleidt hij talloze GameTime, Bloso, en Bomba stages. Wie beter om hulp vragen voor een stagedag?

De hulpvraag: de miniemen hun fundamental one-on-one skills bijschroeven, gevolgd door een iets tactischere namiddag. Trainer Christophe bekleedde hierbij een actieve rol. Samen met Robbie begeleidde hij de ploeg, deed inspiratie op en kreeg tips krijgen van een toptrainer. De jongens zelf hadden het snel genoeg door: deze dag werd geen chill dagje 5 tegen 0 fases lopen. Uptempo en met oog voor details werd getraind. Het energieverbruik lag zo hoog dat achteraf in de wandelgangen weerklonk dat hun lunch niet volstond –hoewel trainer Robbie zou durven beweren dat ze toch lichtjes onder een namiddagdipje leden. Desondanks toonden de jongens zich van een gedisciplineerde, geïnteresseerde, en enthousiaste kant. Als gasten die bovenal willen basketten, en dat zien we graag.

 

De club wil langs deze weg Robbie graag nogmaals bedanken voor de succesvolle dag!

BijlageGrootte
pb041301a.jpg186.78 KB
pb041308a.jpg183.08 KB
pb041325a.jpg174.25 KB
pb041288a.jpg196.91 KB
pb041290a.jpg139.55 KB

actuele nieuwsbrieven