top of page

HISTORIEK VAN DE CLUB

 

In 1967 richtte ik uit een middagtoezicht een basketbalactiviteit in

en kreeg steun van onderhoudswerkman Julien Carlier en een groep ouders waaronder Jean Paul Moers, Georges Demunter,

Jean Paul Blijkers, vader Michiels en Pierre D’hont.

Een onderlinge klascompetitie leidde tot de oprichting van een club. De jongens van het 5de en 6de leerjaar speelden mee met de grote jongens uit het middelbaar, kregen wel veel klop maar sterkten zich voor later en… bracht vruchten op.

 

Toen deze jonge knapen ingeschreven werden voor de minibasket - competitie der Brusselse scholen, en zij waren de enige van buiten Brussel, dacht men in Brussel ons te kunnen toelaten omdat wij pas begonnen waren hiermee, en… omdat die mannekens van den buiten zeker nog niet goed wisten wat basketbal was.

Maar die boerkens eindigden in een overvol Brussels Zuidpaleis voor de finaledag waar ze tenslotte 4de werden op meer dan 20 deelnemende scholen. Intussen had vader Karel Houben voor deze finalegelegenheid trainingen gekocht zodat ze zeker niet zouden misstaan in Brussel. We werden een gevierd team en ook Brussel apprecieerde onze inspanningen.

Succes en in 1969 groeide deze miniploeg uit tot een aansluiting bij de KBBB(Koninklijke Belgische Basketbalbond) nadat eerst werd

onderhandeld met Racing Brussel om als satellietploeg aan te treden.

 

Hoofdonderwijzer Kamiel Janssens uit Linkebeek was de eerste voorzitter, snel opgevolgd door Georges Demunter uit Sint-Genesius-Rode. Na hem kwamen nog Jean Paul Moers, Julien Carlier en Toine. Jean Paul Blijkers en ikzelf haalden ons instructeurbrevet en konden meteen verder werken aan de sportieve uitbreiding van de club. Later zouden ook de meisjes en de jeugd aan bod komen en trad Toine Deraymaeker, nog steeds drijvende kracht achter BBC Alsemberg, tot de club toe.

Gilbert Houben

Hystory_edited.jpg

Foto van BBC Alsemberg eind jaren 70 op het spelveld van de RMS Alsemberg.
 
Staande vlnr
Marc Nerinckx, Georges Windmolen, Karel Carmeliet, Eddy De Rijck, Jean Paul Van Rossum, Ghislan De Puyseleer,.
 
Gehurkt:
Ivo Demol,Toine Deraymaeker,trainer-speler Duyck, Julien Carlier en Gilbert Houben.
 
Sponsor was toen Paul Vandervelden voor “Happy Shirt”
 
Ontbreken zeker op de foto
Jean Marie Nerinckx, Michel Carlier en René Toujour.

bottom of page